By: Rajendra Rai (raaz.rai.sap@gmail.com) - 
      SAP ABAP Consultant  

 1 Full Buffering would be appropriate for 
A. Transaction Tables
B. Small Static tables
C. Internal Tables
D. Tables with generic Keys 
 
 2 What is the basic object of data Dictionary
A. Domains
B. Documentation
C. Data Models
D. Dynpro

 3 Search help can not be attach to:
A. Domain
B. field of a table
C. check table 
D. Type

 4 Sub query usually more efficient because: 
A. data is filtered in the database 
B. data is filtered on the network
C. data is filtered in the sapgui
D. data is filtered at the application server

 5  It is better to buffer a table when
A. When a table is read infrequently
B. When a table is linked to check tables
C. When a table is read frequently and the data seldom changes 
D. When a single record is to be picked up

 6  In Inner and outter join
A. buffers are always used
B. Choice of buffer can be made to use
C. buffers are always bypassed 
D. None of above

 7  What is invalid attribute of a domain
A. Type
B. Fixed values
C. Length
D. Header
  
 8 Data element is an example of
A. Physical Definition
B. Business Object
C. Semantic Domain
D. Technical Domain

  9 What is true
A. A view contains data
B. Views can be buffered 
C. Views can not be buffered
D. None of above
 
10 Command flushes the database buffers
A. $TAB
B. $RESET
C. $INIT
D. $FREE

11 How many lists can exist in parallel in an interactive reporting?
A. An Interactive report can have 1 basic list and up to 20 Secondary lists. 
B. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists. 
C. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists. 
D. An Interactive report can have 1 basic list and up to 21 Secondary lists. 

12. What are the check tables and value tables? (Multiple Answer)
A. Check table will be at field level checking.
B. Value table will be at domain level checking 
C  Value table will be at field level checking
D. Check table will be at domain level checking.

13.What are presentation and application servers in SAP? (Multiple Answer)
A. Application server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed On a user’s workstation. 
B. Application server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them.
C. Presentation server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed On a user’s workstation. 
D. Presentation server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them. 

14.What is the difference between Synchronous and Asynchronous updates? (Multiple Answer)
A. In synchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed. 
B. In asynchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution. 
C. In asynchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed. 
D. In synchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution.

15.What are the main events an interactive report have? (Multiple Answer)
A. Top-of-page during line selection. 
B. At line-selection. 
C. At user-command. 
D. AT New

16.How many types of tables exist in data dictionary? (Multiple Answer)
A. Transparent tables 
B. Internal Table
C. Pool tables
D. Hash Table
E. Cluster tables 
F. Master Data Table

17. What is the difference between UPLOAD and WS_UPLOAD? (Multiple Answer)
A. WS_UPLOAD - File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred. 
B. UPLOAD - To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WS_UPLOAD. The most important parameters are listed below.
C. UPLOAD - File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred. 
D.WS_UPLOAD - To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WS_UPLOAD. The most important parameters are listed below.

18.Is Session Method, Asynchronous or Synchronous?
A. Asynchronous 
B. Synchronous 
C. Synchronous and Asynchronous 
D. None of above

19. What are the differences between SAP memory and ABAP memory? (Multiple Answer)
A. SAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory. 
B. ABAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another. 
C.ABAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory. 
D.SAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another. 

20. Which data type cannot be used to define parameters.
A. Type N
B. Type C
C. Type F
D. Type P

                                                             
ANSWERS:-
1.   B
2.   A
3.   D
4.   A
5.   C
6.   C
7.   D
8.   C
9.   B
10. A
11. A
12. A,B
13. C,B
14. A,B
15. A,B,C
16. A,C,E
17. C,D
18. B
19. C,D
20. C

posted on 2007-12-16 22:07  沧海-重庆  阅读(840)  评论(0编辑  收藏  举报