Plastics are materials which are softened by heat and set into lasting form when shaped in a mold. Some are natural; some are semi-synthetic, the result of chemical action on a natural substance; some are synthetic, built up from the constituents of oil or coal. All are based on the chemistry of carbon, with its capacity for forming chains. The molecules that compose them (monomers) link together in the setting or curing process to form chains (polymers), which give plastics their flexible strength.. Some plastics retain their ability to be softened and reshaped: like wax, they are thermoplastic. Others set permanently in the shapes they are given by heat and pressure; like eggs, they are thermosetting. From industrial beginnings in the nineteenth century, plastics have struggled through a hundred and twenty years of glory, failure, disrepute, and suspicion on the slow road to public acceptance. Now, at last, one can positively say that plastics are appreciated and enjoyed for what they are; that they make modern life richer, more comfortable and convenient, and also more fun. Plastics are warm materials, sympathetic to the human touch, and their transformation into things that come into contact with human beings is entirely appropriate. The fact that there are plastics antiques comes as a shock to most people. How can a material that seems so essentially twentieth-century, and one that is so much associated with cheap, disposable products, have a history at all? It is a young technology, and a great part of the fun of collecting plastics is that beautiful pieces of historical interest can still be found very cheap.
1. Which of the following is the best title for the passage?
A . Why people Are Suspicious of PlasticsB . The Importance of Plastics in the Nineteenth Century
C . How Plastics Are Manufactured
D . The Development of Plastics as a Modern Material
提交的答案:The Development of Plastics as a Modern Material
正确答案:The Development of Plastics as a Modern Material
题目详解:依据第2段文章第一句中的"From industrial beginnings in the nineteenth century, plastics have struggled through a hundred and twenty years of glory, failure, disrepute, and suspicion on the slow road to public acceptance"的提示,判断出与选项中的"The Development of Plastics as a Modern Material"含义相关。
正确答案:The Development of Plastics as a Modern Material
题目详解:依据第2段文章第一句中的"From industrial beginnings in the nineteenth century, plastics have struggled through a hundred and twenty years of glory, failure, disrepute, and suspicion on the slow road to public acceptance"的提示,判断出与选项中的"The Development of Plastics as a Modern Material"含义相关。
2. Which of the following is necessary to create any type of plastics?
A . CoalB . Oil
C . Carbon
D . Eggs
提交的答案:Carbon
正确答案:Carbon
题目详解:依据问题中"necessary to create any type of plastics"的提示,从第一段第3句中的"All are based on the chemistry of carbon, with its capacity for forming chains"的提示,判断出与选项中的"Carbon"含义相关
正确答案:Carbon
题目详解:依据问题中"necessary to create any type of plastics"的提示,从第一段第3句中的"All are based on the chemistry of carbon, with its capacity for forming chains"的提示,判断出与选项中的"Carbon"含义相关
3. According to the author, for approximately how many years have plastics existed?
A . 140.B . 160.
C . 100.
D . 120.
提交的答案:120.
正确答案:120.
题目详解:依据问题中"approximately how many years have plastics existed"的提示,从第2段文章第一句中的"in the nineteenth century, plastics have struggled through a hundred and twenty years of glory, failure, disrepute, and suspicion"的提示,判断出与选项中的 "120"含义相关。
正确答案:120.
题目详解:依据问题中"approximately how many years have plastics existed"的提示,从第2段文章第一句中的"in the nineteenth century, plastics have struggled through a hundred and twenty years of glory, failure, disrepute, and suspicion"的提示,判断出与选项中的 "120"含义相关。
4. What historical information does the second paragraph give about plastics?
A . The earliest types were soft and did not last very long.B . They originated primarily as road-surfacing materials.
C . Their popularity was at its height at the time of the Industrial Revolution.
D . They have come into general use very gradually.
提交的答案: Their popularity was at its height at the time of the Industrial Revolution.
正确答案:They have come into general use very gradually.
题目详解:依据问题中"What historical information"的提示,从第2段文章最后一句中的"their transformation into things that come into contact with human beings is entirely appropriate"的提示,判断出与选项中的"They have come into general use very gradually"含义相关。
正确答案:They have come into general use very gradually.
题目详解:依据问题中"What historical information"的提示,从第2段文章最后一句中的"their transformation into things that come into contact with human beings is entirely appropriate"的提示,判断出与选项中的"They have come into general use very gradually"含义相关。
5. Why does the author mention antiques in the third paragraph?
A . Some young collectors prefer real antiques to plastic objects.B . Dealers use inexpensive plastic parts to repair valuable antiques.
C . Plastic replicas of valuable antiques are relatively common.
D . Some plastic objects are now considered antiques.
提交的答案:Some plastic objects are now considered antiques.
正确答案:Some plastic objects are now considered antiques.
题目详解:依据问题中"antiques"的提示,从最后一段文章的最后一句中的"that beautiful pieces of historical interest can still be found very cheap"的提示,判断出与选项中的"Some plastic objects are now considered antiques"含义相关。
正确答案:Some plastic objects are now considered antiques.
题目详解:依据问题中"antiques"的提示,从最后一段文章的最后一句中的"that beautiful pieces of historical interest can still be found very cheap"的提示,判断出与选项中的"Some plastic objects are now considered antiques"含义相关。